16-09-2019

Академска година

по лице /
MK

3,500/мес. ПРОМО: 2,500/мес.

Основи на програмирање за деца од 7 до 14 години.

Предавач

Основи на програмирање за деца од 7 до 14 години.

Категорија

Посетители на програмата

Still no participant

Коментари за програмата

Нема коментари

Опис на програмата

Основи на програмирање  е програма дизајнирана за деца на возраст од 7 до 14 години кои сакаат да ги научат првите чекори во програмирањето и да ја изразат својата креативност преку создавање на 2D игри. Првата година опфаќа четири нивоа, од кои првите три се однесуваат на платформата CODE додека четвртото ниво ја користи платформата Scratch. Преку овие четири нивоа, децата ќе имаат можност да учат од прилагодениот  план на Digital School и да ги совладаат концептите за програмирање, логика на програмирање, општо познавање на технологиите, компјутерите и компутерската архитектура, како и методите за решавање проблеми во програмирањето.

НА КРАЈОТ НА 1 ГОДИНА

Присутните ќе можат да создадат свои е-игри, интерактивни програми и анимации.

 

Возраст: 7 до 14 години.

Времетраење на програмата: 1 година (4 нивоа на знаење).

Распоред: Двапати неделно по два часа.

Придобивки

· Секое дете работи самостојно на свој компјутер

· Прирачник за курсот

· Диплома за завршен курс

Our Main Teachers

Any teachers for this course

Цена : 3,500/мес. ПРОМО: 2,500/мес. MK

Број на часови : 130

Почеток : 16-09-2019

Потребни предзнаења за курсот : Не се потребни претходни предзнаења.

Телефон : +389 70 327 362 / info@digitalschool.com.mk

Регистрирај се сега!