16-09-2019

Академска година

по лице /
MK

3,500/мес. ПРОМО: 2,500/мес.

Напредна програма за деца од 11 до 14 години

Предавач

Напредна програма за деца од 11 до 14 години

Категорија

Посетители на програмата

Still no participant

Коментари за програмата

Нема коментари

Опис

Ова ниво е наменето за ученици кои го завршиле основното ниво на програмирање. Оваа програма, нуди програма преку која  децата ќе можат да научат како да ги програмираат своите 3Д-игри преку прилагодена наставна програма изготвена од Digital School на платформата на Мајкрософт наречена Kodu.

По завршувањето на програмата KODU, учениците продолжуваат да учат понапредни вештини за програмирање преку платформата Stencyl. Во текот на оваа година, учениците ќе ги подобрат своите програмски вештини преку овој програмски јазик што се користи денес во разни развојни компании за развој на различни програми.

ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА ПРОГРАМАТА

Учениците ќе можат да развијат свои 3D игри и програми што можат да се преземат за PC, Android или iOS платформа.

 

Возраст: од 11 до 14 години.

Времетраење на програмата: 1 година (MIT App inventor и Java).

Распоред: Двапати неделно по два часа.

Придобивки

· Секое дете работи самостојно на свој компјутер

· Прирачник за курсот

· Диплома за завршен курс

Our Main Teachers

Any teachers for this course

Цена : 3,500/мес. ПРОМО: 2,500/мес. MK

Број на часови : 130

Почеток : 16-09-2019

Потребни предзнаења за курсот : Треба да има завршено ->Основи на програмирање

Телефон : +389 70 327 362 / info@digitalschool.com.mk

Регистрирај се сега!