Наша програма

kurs1
kurs3
kurs2
1@4x-100

Дали сте на возраст од 18 до 29 години?
Искористете го Ваучерот за обука за дигитални вештини од
Министерството за Образование во Дигитал Скул

 

Третиот пакет мерки на Владата, за справување со Ковид-19 вклучува дистрибуција на ваучери за
обука за дигитални вештини што можат да ги искористат млади кои имаат завршено средно
училиште и не се постари од 29 години.

Последни места

Регистрирај се сега!


Доколку сте заинтересирани да се стекнете со нови вештини што ќе ви помогнат во развој на
вашата кариереа аплицирајте за овој Ваучер обезбеден од Министерството за Образование и
Наука. (линк за апликација до МОН)

 

Износот што го покрива Министерството за Образование е 50% од вкупната сума на акредитирана
програма, но не повеќе од 30.000 денари. За илустрација:
Пример 1: Обуката чини 10.000 денари. Министерството ќе покрие износ од 5.000 денари,
односно 50% од вкупната цена.
Пример 2: Обуката чини 70.000 денари. Министерството ќе покрие максимум 30.000 денари.
Остатокот го покрива самиот кандидат.

 

 

Како да изберете соодветна обука/курс и како нашето Дигитално Училиште може да ви помогне:

 

1. Голем избор на програми
Нудиме 29 акредитирани курсеви, за канцелариско работење, програмирање и администрирање.
На овој линк можете да ги погледнете сите.

2. Аплицирање за Ваучер
На телефон, смс, вибер или емаил, контактирајте не и ние ќе ви дадем упатства како да
аплицирате во Министерството за да го обезбедите ваучерот.